Restaurant Contrast

 

Welkom bij Restaurant Contrast Tournebride 35 - Lanaken - T +32(0)496 207355
 
U bent nu hier: Home - menu's - menukaart - feesten & partijen - cadeaubon - oudjaar 2017

menukaart

menukaart

De menukaart van Contrast volgt de seizoenen en verandert dus regelmatig. Om onze gerechten te bereiden gebruiken we enkel verse ingrediënten. Mocht u wensen hebben die afwijken van onze kaart, laat het ons dan weten en we proberen uw verwachtingen te overtreffen.

  • meer informatie

    voorgerechten

    VERSE  OESTERS

    oesters, zwarte peper, citroen, per half dozijn creuze of platte

     

    RUNDER CARPACCIO

    ossenhaas, parmezaan, rucola                                                                      

     

    GEGRILDE GAMBA’S

    met een frisse salade van venkel en een saus van Ricard, look en steranijs   

     

    CREATIE VAN KREEFT

    twee bereidingen van Canadese kreeft met een crème van saffraan  

     

    GEBAKKEN GANZENLEVER

    gebakken verse ganzenlever, appel en een volle saus van rode porto          

     

    TARTAAR VAN OSSENHAAS

    met Baerii kaviaar, crème fraîche, parmezaan en een zachte truffelmayonaise 

     

     

    soepen

    KREEFTENSOEP               licht gebonden met eigen garnituur   

    TOMATENSOEP                van verse tomaten, licht gebonden     

    VISSOEP                         rijkelijk gevuld met Noordzeevis       

    RUNDERBOUILLON         dubbel getrokken en vers bereid       

     

     

    tussengerechten

    KROKANT GEBAKKEN ZWEZERIKKEN

    kalfszwezerik, Madeira saus                                                                           

     

    HUISGEMAAKTE GARNALENKROKETTEN

    drie kroketten van grijze garnalen met gefrituurde peterselie en salade                 

     

    RAVIOLI AU BOUILLABAISSE

    gevuld met verschillende soorten vis, grijze garnaal en een intense visfond      

     

     

     

    hoofdgerechten

    DUO VAN ZALM

    wilde Schotse zalm, gegrild en gerookt met een heldere saus van limoen

                 

    MEDITERANE VISSCHOTEL

    vangst van de dag, halve kreeft, safraan, tomaat-basilicum   

     

    TOURNEDOS VAN HET AUSTRALISCH BLACK ANGUS RUND

    met peper-, champignonroom- of bearnaisesaus                                    

    (rossini, met gebakken ganzenlever en madeirasaus)         

     

    KALFS ENTRECOTE

    rosé gebakken, met buffelmozzerella, Ibérico ham, Parmezaan en een saus van salie

     

    VEGETARISCHE SPAGHETTI

    verse groenten, Provençaalse kruiden en pesto  

     

    SALADE FRANÇAIS

    rijkelijk gevulde vegetarische maaltijdsalade (supplement vlees of vis mogelijk)                  

              

     

    huisspecialiteiten

    VERSE CANADESE KREEFT

    garnituur en bereiding naar keuze

                                                                              

    SURF & TURF

    ossenhaas, halve kreeft, roze peper

                                                                            

    ZEETONG

    ±500 gram, in roomboter gebakken

                                                                           

    RIBEYE

    van het Australische Black Angus rund, gegrild met een saus van rode wijn en sjalot 

     

     

    desserts

    GRAND DESSERT

    schilderij met verschillende kleine zoete verassingen                 

     

    KAASPLANKJE

    door de chef met zorg gekozen kazen uit binnen- en buitenland

                                  

    PINA COLADA BAVAROIS

    ananas, kokosnoot en witte rum 

     

    MOELLEUX

    chocolade soufflé, vanille ijs  

     

    VERS FRUIT

    combinatie van verschillende soorten fruit      

     

    ECLAIR

    met vers fruit, frambozen sorbet en een vulling van bosbessen

     

    PARFAIT

    stilstaand bevroren karamelijs van tonkabonen  

     

    SCROPPINO

    spoom met citroensorbet, Limoncello en Prosecco