Restaurant Contrast

 

Welkom bij Restaurant Contrast Tournebride 35 - Lanaken - T +32(0)89 711 141
 
U bent nu hier: Home - menu's - menukaart - feesten & partijen - cadeaubon

chemins de bassac

chemins de bassac

Omdat ze graag weten wat ze schenken en serveren gaan Anouk en Martijn regelmatig op bezoek bij een leverancier. Terug naar de bron om te onderzoeken hoe die wijn gemaakt word en met welke filosofie de producenten in het leven staan. Pas in die gesprekken komt de ware aard van een product naar boven. Ditmaal bezochten de eigenaren van Contrast de Languedoc, de Côtes de Tongue om precies te zijn.

 • meer informatie

  Dit verhaal begint rond 2008 in Lanaken op het notariaat van Manu Boes. De Lanaker notaris vond het tijd om iets anders te gaan doen en had zijn hart verkocht aan het zuiden van Frankrijk. Na enig speurwerk kwam hij met zijn vrouw Marleen terecht in Puisson, een dorpje 20 kilometer west van de Middelandse zee en ongeveer 80 kilometer ten noorden van Barcelona. Hier kocht hij Les Chemins de Bassac, een 19e eeuwse wijnboerderij met zo'n 15 hectare prachtige wijngaarden midden in de Languedoc.

  Manu hervormde samen met de uitbaters Isabelle en Rémi Ducellier het complete domein naar de hoogste standaarden van de biologische wijnbouw. Wijnranken werden gerooid en opnieuw aangeplant. Er werd afscheid genomen van de bestrijdingsmiddelen en geinvesteerd in nieuw materiaal.

  Nu, jaren later, beginnen deze inspanningen zich terug te betalen door een steeds maar stijgend kwaliteit van de heerlijke wijnen die Rémi ieder jaar componeert in de kelders van het domein.

  Begin 2016 leerden Anouk en Martijn Paul Hamm uit Rekem kennen. Paul was ondertussen mede eigenaar van Chemins de Bassac geworden en bracht Manu in contact met Contrast.

  Het duurde niet lang voordat de eerste fles Isa op de wijnkaart stond, maar niet voordat Anouk en Martijn persoonlijk eens polshoogte gingen nemen in Frankrijk.

  Martijn: "we waren enorm aangenaam verrast toen we aankwamen in Puisson." Les Chemins de Bassac is met een productie van ongeveer 750 hectoliter per jaar geen grote wijnproducent. De drive echter, die ze hebben om alles zelf en volgens de hoogste standaarden te blijven doen is enorm. De gezellige Isabelle die maar blijft vertellen over haar passie en je de extra uitgebreide tour geeft door de kelders. Daarmee gecombineerd de, van vader op zoon overgedragen, vakkennis van Rémi die als een vakidioot constant op zoek blijft naar de perfecte smaakbeleving. Een prima duo wat op een enorm bevlogen manier voor het domein zorg draagt.

  Uiteraard proeft u best tijdens een lekkere maaltijd in Contrast van de wijnen uit Puisson. Maar het is ook mogelijk om er zelf naar toe te trekken en daar met eigen ogen het domein te bezoeken.

  Boek uw verblijf op: lamaisondescheminsdebassac.com en overtuig uzelf!