Restaurant Contrast

 

Welkom bij Restaurant Contrast Tournebride 35 - Lanaken - T +32(0)496 207355
 
U bent nu hier: Home - achter de schermen - afscheid per 1-juli

afscheid per 1-juli

afscheid per 1-juli

Het leven bestaat uit keuzes. Je kan het hebben over speling van het lot, toeval of samenloop van omstandigheden. Meestal heb je het echter over een gevolg van eerder gemaakte keuzes.

 • meer informatie

  Iedereen maakt keuzes, de hele dag door. Neem ik vlees of vis, drink ik rood of wit, gemiddeld maken we 30.000 keuzes per dag.

  Een kleine vier jaar geleden maakten we de keuze om ons leven drastisch om te gooien. We hadden een droom. In plaats van te blijven dromen maakten we de keuze om onze droom waar te maken; Een restaurant aan de Middelandse zee! De locatie werd omwille van praktische redenen wat bijgesteld naar Lanaken, maar het duurde niet lang voordat we onze baan in het bedrijfsleven opgezegd hadden, een geschikte locatie vonden en Restaurant Contrast de deuren opende. Niet gehinderd door enige kennis of ervaring begonnen we met veel enthousiasme en plezier de markt naar onze hand te zetten. 3,5 jaar verder is de gezelligheid en kwaliteit van Contrast een begrip in de hele Maaskant. We hebben een geweldige zaak met gezellige en interessante gasten, een bevlogen team en topchef Lex van Toledo.

  Wat niet iedereen weet is dat ons huishouden vijf kinderen en een hond telt. Een logische keuze dus om een oppas in te schakelen om toezicht te houden in de weekends. Ondanks deze topper, bleek dat de kinderen toch veel meer behoefte aan hun vader en vooral moeder hebben, dan we vooraf ingeschat hadden.

  Anderhalf jaar nadat we gestart zijn maakten we daarom de keuze om Anouk minder in Contrast te laten zijn en meer thuis voor de kinderen. Een goede keuze, maar ondanks keuzes, praktische oplossingen en voortschrijdend inzicht zijn we altijd blijven worstelen met de balans tussen werk en privé.

  Uiteindelijk voelde het voor ons begin 2018 als een keuze tussen een mooie zaak en het gezin. Dat was met alle haken, ogen en bezwaren die daaraan kleven, eindelijk een gemakkelijke keuze.

  Voor ons staat het gezin altijd voorop. Daarom hebben we de keuze gemaakt om iemand anders zijn droom waar te laten maken. Lex van Toledo, sinds jaar en dag Chefkok van Restaurant Contrast, gaat zijn droom zelfstandig te worden waarmaken. Lex neemt per 1 juli 2018 samen met zijn gezin, het restaurant van ons over.

  Anouk was al teruggekeerd in het bedrijfsleven en Martijn maakt ook zijn rentree naar een baan met normale uren. We gaan weer profiteren van ons gezin, leuke dingen doen met onze kinderen en prioriteit geven aan zaken die echt belangrijk zijn voor ons. Contrast zal blijven zoals het was, zonder Anouk en Martijn, maar met de vertrouwde en gepassioneerde kok.

  Natuurlijk willen we iedereen die we de afgelopen jaren hebben mogen verwelkomen hartelijk danken. We hebben veel geleerd, een enorme hoeveelheid lieve mensen leren kennen en vooral een geweldige tijd gehad. Onze waardering voor onze gasten is groot, we zijn blij met de keuzes die we gemaakt hebben en willen graag de levensles die we met Contrast geleerd hebben delen met de wereld:

   

  Het leven is prachtig, maak op tijd de juiste keuzes en geniet er van!

   

  Santé,

   

  Anouk en Martijn