Restaurant Contrast

 

Welkom bij Restaurant Contrast Tournebride 35 - Lanaken - T +32(0)89 711 141
 
U bent nu hier: Home - menu's - menukaart - feesten & partijen - cadeaubon

filosofie van de koude grond

filosofie van de koude grond

Het beroep restaurateur is hard werken. Zowel fysiek als mentaal, dankbaar maar zwaar. Af en toe krijgen in alle hectiek de dagelijkse dingen een licht filosofische betekenis. Zoals bijvoorbeeld het luik van Lex, onze Chefkok.

 • meer informatie

  Het luik van Lex

   

   

  HBL; voor de Nederlander een schijnbaar nietszeggende afkorting, voor de inwoners van de Maaskant een begrip. Het Belang van Limburg biedt binnen een paar seconden een blik in het verleden, heden en toekomst. Ieder papieren exemplaar wat je van dit dagblad tegenkomt, of het nu in een wachtruimte, trendy loungebar of uitgeleefde frituur ligt, vertoont het zelfde kenmerk: Ezelsoren en een hardnekkige vouw naar bladzijde 8, de horoscoop.

   

  HBL is heel anders dan Restaurant Contrast, maar de horoscoop is als een kijkje door het luik naar de keuken van Lex. Voor allen is het beeld gelijk, maar iedereen heeft een andere interpretatie. Overtuigd dat het voor een ander bedoeld is, hoopvol, inspirerend of gelukkig makend. De horoscoop prikkelt je nieuwsgierigheid. Je ziet waar je op dat moment behoefte aan hebt.

  De een droomt weg en denkt aan al die dagen dat de grote ketels fond in staan te koken. Welke hectiek hebben zij al voorbij zien komen? Hoeveel gerechten zijn er al bereid terwijl zij daar onverstoorbaar, als baken van rust, op de hoek van het fornuis hebben gestaan? Vertrouwen, rust, vastberadenheid.

  De ander kijkt vooruit. Heerlijke geuren en geheimzinnige geluiden.  Is de Chef met mijn gerecht bezig? Wat zou dat voor stukje vlees zijn? Kijk eens hoeveel verschillende pannen er tegelijk op het vuur staan! Avontuur, nieuwsgierig en een tikje ongedurig.

  Maar een horoscoop zaait ook twijfel. Een mooie omschrijving op de kaart maakt nog geen smakelijk gerecht. Heb ik wel de juiste keuze gemaakt? Waarom hoor ik iets piepen? Geconcentreerde blikken en felle commando’s achter het luik. Dubio, onzekerheid.

  Dan komt het verlossende belletje en de gerechten zijn klaar. De ontlading van een smakelijk gerecht op tafel. Kunstig opgemaakte borden en heerlijke geuren. De toekomst is heel even ingehaald door het heden.

   

  Een kijkje door het luik, naar de keuken van Contrast zet je aan het denken. Het is eigenlijk een kijkje in de spiegel. Wat de toekomst brengt? Alleen Lex kan het weten. Maar hij kookt rustig verder, want morgen is Contrast gewoon weer open.